Giresun’da Gezilecek Yerler
Giresun’da Gezilecek Yerler
Başlığı okurken bile yeşilin her tonunu görebildiğiniz bu şehir tabi ki bir Karadeniz şehri. Karadeniz’in doğusunda yer almakta olup her Karadeniz şehri gibi Giresun da yeşilin maviyle buluştuğu eşsiz doğal güzellikleri barındıran illerimizden biridir. Giresun’da Gezilecek Yerler nerelermiş öğrenmeden önce ilçelerine bir bakalım.
- Alucra
- Bulancak
- Çamoluk
- Dereli
- Doğankent
- Eespiye
- Eeynesil
- Görele
- Güce
- Keşap
- Piraiz
- Şebinkarahisar
- Tirebolu
- Yağlıdere
Giresun’da Gidilecek Yerler Listesi
Giresun Adası, Kefken Adası ile birlikte Karadeniz’de bulunan Türkiye’ye bağlı iki adadan biridir. Doğu Karadeniz’de antik çağda ve ortaçağda yerleşime sahne olmuş tek adadır. Ada üzerinde ortaçağdan kalma surlar, 1 adet kilise, 1 adet şapel, 1 adet sarnıç, çok sayıda pithos ve mezar yapıları vardır.Gerek mitolojideki yeri, gerek üzerinde yer alan kültür varlıkları bakımından Doğu Karadeniz’de üzerinde yerleşim olan tek ada kimliğindeki Giresun adası aynı zamanda kuş türlerinin önemli bir üreme ve yaşam alanıdır.
- Konum: tıklayın
- Ulaşım: Kıyıdan taklaşık 30 dk, yazın her gün özel teknelerle ulaşım imkanı bulunan adaya kışın hava durumuna göre ulaşım imkanı bulunmaktadır.
- Sosyal Mekanlar: Ortalama 20-25 dk’lık bir yürüyüşle adayı geziyorsunuz. Sosyal mekan olarak hiçbir şey bulunmamakta tamamen doğayla iç içesiniz. Yanınızda rehber olarak gittiğinizde ada hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
- Özgün Yorumlar: tıklayın
Kenti ikiye bölen yarımadanın üzerindeki tepeye yapılmış olan kale şehir merkezindedir. Antik kaynaklarda kalenin adı Bronz Duvarlı Kale olarak geçmektedir. 1300’lü yıllarda Trabzon Rum İmparatorluğu’nun Türklere karşı kalan son sınır kalelerinden biri olan Giresun Kalesi, günümüzde tarihi yerleri gezmeyi sevenler için görülmesi gereken yerlerden biridir.Kalenin en yüksek mevkisinde Atatürk’ün kişisel muhafızı Topal Osmanağa’nın mezarı vardır.
Türkiye’nin benzersiz coğrafyasında bulunan Sis Dağı , Karadeniz’in eşsiz doğasında Trabzon-Giresun il sınırında kendine yer edinmiştir. Turizm açısından da oldukça önemli olup, yıl içerisinde Karadeniz’i ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Sis Dağı, eşsiz manzarasıyla insanları büyülerken her yıl temmuz ayında da şenlikleriyle eğlendirir.
Fotoğrafı gördüğünüzde ferahlığını içinizde hissettiğiniz, doğal maden suyundan oluşan dere üzerindeki şelaleler ve maden suyunun etkisiyle doğal kanyon içinde eşsiz mavi tonlarının dans edişini gözler önüne seriyor.
Kuzalan Şelalesi, Dereli ilçesinde Kuzalan Tabiat Parkı içerisinde bulunmaktadır. Kuzalan Şelalesi üstündeki üç şelale ile son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya başlamıştır. Yaklaşık olarak 20 metre yukarıdan akan bu şelaleyle birlikte Kuzalan Tabiat Parkı içinde bulunan subasar ormanları, şimşir ağaçları ve çam ormanlarıyla ziyaretçilerine harika bir görsel şölen sunmakta. Parkın en önemli özelliği; travertenlerini orman içerisinde barındırıyor olmasıdır.
- Adres: Sürmen, Giresun Şebinkarahisar Yolu, 28950 Alancık/Dereli/Giresun
- Konum: tıklayın
- Giriş Ücreti: ∼10 TL
- Ziyaret Saatleri: Haftanın her günü 07.00-19.00
- Konaklama: Mevcut
- Sosyal Mekanlar
- →Kahvaltı Yeri: Mevcut
- →Restaurant : Mevcut
- →Hediyelik Eşya: Mevcut
- İhtiyaçlar
- →Otopark: Mevcut
- →Market/Büfe: Mevcut
- Özgün Yorumlar: tıklayın
Giresun’da bulunan yaylalardan en çok bilinen yayla olan Kulakkaya Yaylası. Yöre halkının sarı avu diye adlandırdığı zifin çiçeği yaz aylarında çiçek açarak adeta yaylayı sarıya boyar.