Gezi Tavsiyeleri

Ankara / Anıtkabir Hakkında Gezi Tavsiyelerim

Başkentimiz Ankara da Gezilecek Yerler neresi diye merak ediyorsanız işte benim de gittiğim Anıtkabir ziyaretimden deneyimlerim.

 

Anıtkabir Gezisi İçin Tavsiyeler

 Bir ulus sanattan ve sanatçıdan yoksunsa, tam bir hayata sahip olamaz.
  Mustafa Kemal ATATÜRK
 Anıtkabir’i yazarken Atamın bu güzel sözüyle başlamak istedim.
Anıtkabir
Anıtkabir gezimdeki gözlemlerimi sizlere adım adım aktarmak istiyorum.. Öncelikle Atamıza doğru ilerlerken o kaldırımların neden birer adım boşluklu olduğunu hiç düşündünüz mü. Ben düşündüm ve aslını duyduğumda çok şaşırdım… Meğer yürürken yere bakılması hedeflenmiş. Atamıza olan saygımızı daha Anıtkabire İlk gireceğimiz anda gösterebilmemiz adına…
Anıtkabir
Anıtkabir’i bir  gezmeye başlayınca insanın oradan çıkası gelmiyor. Geçtiği koridorlardan tekrar tekrar geçerek  her şeyi en baştan aynı heyecanla incelesi geliyor insanın. Bana olağan üstü büyüklükte gibi gelse de sizlere 4 bölüme sınıflandırılmış şekliyle aktaracağım.                                                                         4 ana bölümden oluşuyor.
1. bölüm de Atatürk’ün özel eşyaları sergileniyor kullandığı silahlar, kimlik ve kıyafetlerini görüyoruz. Hayranlıkla seyrediyoruz da diyebilirim..
Atatürk’ün Kıyafeti
2. bölüm de Panoramalar ve Yağlı Boya Tabloları bizleri karşılıyor Çanakkale panoraması, Sakarya ve Büyük Taarruz panoramaları bizleri savaş anına götürüyor adeta. 
Panorama

3. bölüm de ise bizler Kurtuluş savaşının kazanılmasını sağlayan askerlerin ve sivillerin özgeçmişleri ve büstleri bulunuyor. Bir çok fotoğraftan oluşan galeri Milli mücadele ve devrimleri anlatıyor. Ayrıca bu bölümde Atamızın mezar odası da bulunmaktadır. Gerçekten de İnsanın tüyleri diken diken oluyor.

fotoğraf

4. bölüm de ise Atatürk’ün kitapları sergileniyor hem de okuyup altını çizdiği ve not aldığı kısımlarda bulanmakta ve birebir orijinal boyutlarıyla. İnsanın birini alıp eve götürüp defalarca okuyası geliyor. Atatürk’ün balmumu heykelini göreceğiz.

Atatürk Balmumu Heykel                                                                                                                                 

Anıtkabir de 25 Aralık 1973 te vefat eden ikinci Cumhurbaşkanımız olan İsmet İnönü’nün de mezarı bulunmaktadır. 28 Aralık 1973 te bakanlar kurulu kararı ile Anıtkabir’e defnedilmiştir.

 Anıtkabir’in ziyaretleri sabah 09.00 – 16.30 saatleri arasındadır. 


İsmail Koç

Kurucu, Tasarımcı, Mühendis Adayı, Yerel Rehber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Content is protected !!