Gezginler İçin En İyi Seyahat Uygulamaları 2020
Akıllı telefonlar yurt dışı seyahatlerinizde tam bir can simidi vazifesi görüyor. Gerçi yurt içi gezilerinde de akıllı telefonların etkisi büyük. Navigasyon özelliğinden tutun da, uygulamalar, tavsiyeler, yorumlar noktasında oldukça bilgi sahibi oluyoruz. Bu yazımızda konaklama, yeme içme, iletişim kurma gibi temel ihtiyaçlar başta olmak üzere her türlü derdinize derman en iyi seyahat uygulamalarını sizin için derlemek istedik.
Her gezginin kullanması gereken, size yol arkadaşı olacak;
- En iyi harita (navigasyon) uygulaması
- En iyi dil çeviri uygulaması
- En iyi döviz çeviri uygulaması
- En iyi konaklama uygulaması
- En iyi uçak bileti uygulaması
Hangileridir? Alternatifleri neler? Sırayla bir bakalım. IOS ve ANDROID için indirme linklerini de yanına iliştiriyoruz ki istediğinizi hemen indirin ve kullanamaya başlayın.
maps.me
Gittiğiniz ülkelerde internet bağlantısına ihtiyaç duymadan çevrimdışı kullanabileceğiniz en başarılı harita uygulamalarından biri. Hatta en iyi ücretsiz harita uygulaması listesinde maps.me’yi zirveye koyabiliriz şu an için. Tek yapmanız gereken istediğiniz ülkenin haritasını indirmek. Sonrasında internet bağlantısına gerek kalmadan kullanabiliyorsunuz. İşaretleme, not tutma ve navigasyon özellikleri mevcut. Araç, bisiklet ve yaya yollarını en detaylı şekilde gösteriliyor.
Ücretsiz mobil harita uygulaması için alternatif seçenekler;
Google Maps
City Maps 2Go
IOS indir▼
ANDROID indir▼
Google Translate (Google Çeviri)
İstediğiniz dilleri indirip, çevrimdışı kullanım sağlamasıyla bu alanda en iyisi diyebiliriz. Kelime ve basit cümle çevirileri için kusursuz sayılır. Derdinizi anlatacak kadar yabancı diliniz yoksa, bu alanda en iyi çeviri uygulaması Google Çeviri derdinize derman olabilir. Uygulamada mikrofon özelliğini açarak iki kişi karşılıklı konuşabiliyorsunuz. Yani bu özellik size ücretsiz çevirmenlik yapıyor. Tabi yabancı bir kişiyle denemeden önce, kendiniz alıştırma yasanız iyi olur.
Ücretsiz mobil dil çeviri uygulaması için alternatif seçenekler;
iTranslate
IOS indir▼
ANDROID indir▼
Yandex Translate
IOS indir▼
ANDROID indir▼
Skyscanner
Havayolu şirketlerini hızlı bir şekilde tarayarak istediğiniz tarih ve rotadaki tüm uçuşları saniyeler içinde sizin için sıralıyor. İstediğiniz bilet hangi havayolunda ya da acentede kaç para? Onları da görebiliyorsunuz. Ona göre seçtiğiniz firmaya sizi yönlendirip biletinizi hızlı bir şekilde almanızı sağlıyor. Fazla uğraşmadan en ucuz uçak biletini bulmak istiyorsanız bu uygulama tam size göre. Bu uygulamayı yurt içi seferlerinde de kullanabilirsiniz.
Rome2rio
Bulunduğunuz ülkedeki şehirler arası mesafeyi, toplu taşıma ve özel araçla ulaşım rotalarını çizerek gösteriyor. Türkiye’deki büyük şehirlerde kullandığımız toplu taşıma mobil uygulamalarının global versiyonu gibi düşünün. Ama otobüs-metro saatlerinde her zaman yüzde yüz doğru tahmin verdiği söylenemez. Yine de çok başarılı bir uygulama.
Ücretsiz mobil ulaşım uygulaması için alternatif seçenekler;
Citymapper
IOS indir▼
ANDROID indir▼
Moovit
IOS indir▼
ANDROID indir▼
WiFi Finder
Çevrenizdeki şifreli ya da şifresiz wi-fi ağlarını detaylı şekilde gösteren bir uygulama. Bağlantının harita üzerindeki yerini ve sinyal gücünü görebiliyorsunuz. Kaldığınız hostel ya da otel dışında wi-fi ihtiyacınız olursa çok işinize yarayabilir.
XE Currency
Tüm para birimlerini anlık kura göre birbirine çeviren başarılı bir döviz uygulaması.
Foursquare
Bulunduğunuz şehrin restoran, kafe, bar ya da diğer eğlence mekanlarını kolayca bulmanızı sağlıyor. Ayrıca değerlendirme puanları ve yorumları sayesinde en iyi olanı kolayca seçebiliyorsunuz.
Shazam
Ortamda çalan müziği dinlettiğinizde size hangi parça olduğunu saniyeler içinde bulunuyor. Bulamadığına biz pek şahit olmadık. Başarı oranı yüzde 99 diyebiliriz.
Ücretsiz mobil müzik bulma uygulaması için alternatif seçenek;
SoundHound
IOS indir▼
ANDROID indir▼
BlaBlaCar
BlaBlaCar bir yolculuk paylaşım uygulaması. Şehirler arası yolculuk yaparken, araçlarında boş yer olan kişiler, belirledikleri ücretler karşılığında aynı yöne gidecek kişileri beraberinde götürebiliyorlar. Yol masraflarını bölüşmüş oldukları için iki tarafa da avantaj sağlayan bir uygulama. Şoför ve yolcuyu buluşturan bu platformu yurt içi, yurt dışı planlarınızda kullanabilirsiniz. Şu an için (2020) Avrupa kıtası dışında hizmet verdiği ülke sayısı çok az.
Booking
Hostel ve otel bulma konusunda en başarılı uygulamalardan biri. Onlarca dil desteği, yüzlerce ülke ve şehir, milyonlarca konaklama alanı kaydıyla dünyanın her yerinde elinizin altında olması gereken bir seyahat uygulaması.
Couchsurfing
Ziyaret ettiğiniz ülkelerde yaşayan yerli insanların evlerinde misafir olarak kalmanızı sağlayan harika bir uygulama. Gittiğiniz yerlerde gezginlere kapılarını ücretsiz açan ev sahipleri ile sizi buluşturması açısından tam bir dijital kültür elçisi sayılır.
Airbnb
Günlük, haftalık veya aylık ev, daire kiralama konusunda alanının en iyisi. Misafir ağırlama sistemi couchsurfing’in paralı olanı gibi düşünebilirsiniz. Dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinde hizmet sağlıyor. Kiralık yer bulabileceğiniz gibi sizde sahip olduğunuz devre mülkü kiraya açarak para kazanabilirsiniz
Hostelworld
Özellikle sırtçantalı gezginlerin favorisi olan bir uygulama. Otel ve pansiyondan ziyade hostel bulmak için en iyisi diyebiliriz. Türkçe dil desteği mevcut ve kullanıcı dostu çok kolay bir arayüzü var. Yapılan yorumlar güvenilir. Yol tarifleri işinizi çok kolaylaştırıyor.