Schengen Vizesi Alacaklara Tavsiyeler (Güncel Bilgiler)
Schengen Vizesi Hakkında Bilgiler (2020 Güncel)
Türkiye’den sonra Avrupa kıtası Türk turislerin fazlasıyla dikkatini çekmekte. Her yıl yüzlerce binlerce vatandaşımız Schengen Vizesi ne başvuru yaparak farklı ülkeleri ziyaret edebilmek için başvuruda bulunmakta.
Schengen Bölgesi Avrupa Birliğine üye olan 22 ülke ve diğer 4 Avrupa ülkesi ile toplamda 26 ülkeden oluşuyor. Bu bölge içresinde bulunan bölgelerde gümrük kontrolü olmadan rahatça geçiş yapabilirsiniz. Vize Müracaat ücreti 80 Euro olan Schengen Vizesi almak sanılanın aksine o kadar zor değil.Aracılık hizmetleri ve toplanması gereken belgelerle alma şansınızı arttırabilirsiniz.
Schengen Vizesi Hakkında Bilgiler
1.Schengen ülkeleri neler?
Schengen Bölgesinde yer alan ülkeler sırasıyla: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İzlanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Litvanya, Lihtenştayn, Letonya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
2.Schengen Vizesi Başvuru formu
Vize alabilmek için bu formu doldurmanız şart. Eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması değerlendirme aşamasında önemli yerlere sahip.
3.Schengen evrakları
Ülkelere göre farklılık gösterse de bir çok ülke için evraklar hemen hemen aynı diyebiliriz. Schengen Başvuru Formu için
- Biyometrik Fotoğraf
- İkamet Belgesi
- Vukaatlı Nufus kayıt Örneği
- İş Yerinden Alınan Ek Belgeler
- Finansal Belge ( Hesap Dökümleri)
- Konfirme Belgesi (Konaklama-Uçak vs.)
- Sponsora İlişkin Belgeler
- Başka Ülkelere Gidilecekse Gezi Rotası Programı (Ara Ulaşım)
Bu belgeleri eksiksiz tamamlarsanız başvurunuzun sonuçlanması daha hızlı gerçekleşecektir. Bu belgelerin en fazla 30 gün öncesine ilişkin olması, resmi belgelerin ıslak imzalı olması, e-devletten alınan belgelerin barkodlu olması gerekiyor. Eğer şüphe uyandıracak bir durum oluşursa konsolosluk vize başvurursunu direk red olarak yanıtlıyor.
4.Kapsamlı Seyahat sağlık sigortası
Vize başvurusu için önemli kriterlerden birisi de gezi süresinin tamamını kapsayan ki tavsiyemiz daha fazla olması, Seyahat sağlık sigortasıdır. En az 30.000 Euro teminatlı olması gereken bu sigorta banka şubeleri veya sigorta şirketleri tarafından yapılmakta. Eğer 15 günlük bir gezi programınız varsa 20 günlük bir sigorta kapsamı vizenizin değerlendirilmesinde olumlu rol oynuyor.
5.Başvuru Kağıdı ( Amaç Dilekçesi)
Schengen vizesi için başvuruda bir diğer istek de Başvuru Kağıdıdır. Bu belge dilekçe örneğinde olup;
- Gezi Amacınızı
- Hangi Şehirlere Gideceğinizi
- Harcamalarınızın Kimin Tarafından Karşılanacağı
- Harcamalarınızın Nasıl Karşılanacağı
ve en önemlisi geri dönüş ile ilgili bilgileri yazmanız gerekiyor. Soru işareti olmayan her şeyin apaçık ortada olduğu bir başvuru olumlu şekilde sonuçlanmaya adaydır.
Kaynak: Eru Travel
https://www.erutravel.com/schengen-vizesi-alacak-olanlara-tavsiyeler/